Balkánský kapr/pangas/filé
Suroviny: 4 porce ryby, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 sklenička leča (pro poctivé – můžete si připravit domácí nebo použít čerstvé papriky a rajčata), citron, mletá paprika, olej, sůl.
Postup: Rybu pokapeme citrónem, necháme chvíli odležet. Na pánvi rozehřejeme olej, osmahneme na něm nakrájenou cibuli a později přidáme plátky česneku, poprášíme paprikou, promícháme, vlijeme lečo, vložíme rybu, dosolíme a udusíme. Podle potřeby můžeme mírně podlít. Podáváme s bramborem nebo chlebem.
DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.