B Side Band: Tam a zpět

19. únor 2024

Po 18 letech fungování se brněnská kapela B Side Band ocitá znovu na začátku. Její nové album hodnotí Tomáš Klement.

(…) Side nemá žádného výhradního autora, deska Tam a zpět je kolektivní prací, kde nejplodnějším je sice baskytarista Tomáš Vunderle Koudelka, ale do skládání a psaní textů se alespoň drobně zapojili takřka všichni členové této jazz-swing-funkové smečky. Jedinou externí zásilkou je funky Brno Mars (mimochodem výborná narážka na zpěváka Bruno Marse), kterou složil a nakonec i nazpíval herec Lukáš Janota, vedle kytaristy a spolupracovníka Seala Guse Isidora jeden z mála hostů zastoupených na albu. Příběh o životním looserovi, který nakonec všechny převeze, se textově zbytku trochu vymyká. B Side band totiž řeší ve svých textech především partnerské soužití a rodinný život. (…) B Side bandu také palec nahoru za to, že si tentokrát odpustil prvoplánovou legraci, která sice funguje na první dobrou, ale při opakovaném poslechu spíše ruší. (…)

Spustit audio

Související

  • In Times Like These

    Debutová deska britské hudebnice Praise Lubangu. Hodnocení připravil Tomáš Klement.

  • The Lucky One

    Jedním z léků na pochmurné podzimní dny by mohla být nová a optimisticky laděná deska amerického kytaristy a producenta Coryho Wonga. Hodnocení připravil Tomáš Klement.

  • Nola

    Nová deska slovenské jazzové legendy Petra Lipy. Hodnocení připravil Tomáš Klement.

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.