Nola

2. říjen 2023

Nová deska slovenské jazzové legendy Petra Lipy. Hodnocení připravil Tomáš Klement.

(…) Osmdesátiletý Lipa tady zní neotřele a svěže. A to ještě vzápětí následuje Lasicova Čosi, kterou produkovala vycházející hvězda slovenské scény Jonatan Pastirčák alias Pjoni, který Lipův hlas zabalil do ambientních a klávesových ploch. Tohle by možná mohla být cesta k dalšímu Lipovu albu…. Americká část alba je pak výrazně konzistentnější. Je znát, že se pětice písní natáčela naživo a hudebníci se po dva dny skutečně živě potkávali ve studiu. Skvělý klavírista Oscar Rossignoli, basista Max Moran, bubeník a producent Jamision Ross a také ve dvou písních hostující kytarista Ari Teitela jsou zkušení řemeslníci, kteří Lipovi dokázali dodat ideální, promiňte mi to slovo, muzikantský background. Je to velmi posluchačsky vstřícný, pro někoho možná až nevzrušivý, ale každopádně skvěle zahraný smooth jazz, který nezapře svůj původ v New Orleans. (…)

Spustit audio

Související

  • A Good Woman

    Nové album britské zpěvačky Izo Fitzroy. Hodnocení připravil Tomáš Klement.

  • Don't Wait Too Long

    Nová nahrávka anglického zpěváka Paula Carracka, který se rozhodl natočit legendární skladby z 50. let minulého století. Hodnocení připravil Tomáš Klement.

  • Imran Musa Zangi: Dárek

    Perkusista Imran Musa Zangi dostal od svého syna Filipa nevšední dar – natočení vlastního sólového alba. Hodnocení připravil Tomáš Klement.

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.