Areál u jezera Matylda v Mostě nabízí nově mola i plavecký bazén na hladině

7. červen 2021 08:32

Od poloviny tohoto týdne budou moci návštěvníci areálu jezera Matylda v Mostě využít nové atrakce. Město pořídilo nová mola, plavecký bazén na hladině a vylepšilo vstupy do vody. 45 milionů korun za modernizaci areálu zaplatil stát z tzv. 15 ekomiliard určených na zahlazení následků těžby uhlí.

Aby mohli návštěvníci začít využívat nových mol a bazénu na hladině Matyldy, je třeba dokončit schody, které na mola vedou. Práce by měly být hotovy do 10. června. Pak už by návštěvníci mohli, pokud to počasí dovolí, nové atrakce na Matyldě využívat.

Areál u jezera Matylda v Mostě nabízí nově mola i plavecký bazén na hladině

„Nový je plovoucí bazén přímo na jezeře, 50metrová dráha pro plavce, nová pláž, lepší přístup do vody. Upravena byla břehová linie. Do vody se bude vstupovat po oblázcích a pod vodou zmizely i skryté betonové schody, “ vypočítává novinky mluvčí Mostu Klára Vydrová.

„Je to tady moc hezký, bývám tady každý den. Líbí se mi to tady, je to udělané tak, že je to lepší než na jezeře Most – i pro děti je to lepší a bezpečnější,“ shrnuje své dojmy Kateřina z Mostu, která sem chodí se svými dětmi.

Další investice do areálu Matyldy město Most v dohledné době neplánuje. Chce spíš zlepšovat zázemí na sousedním jezeře Most.

autor: Jan Beneš
Spustit audio

Související