Alergie na zvířata

26. říjen 2011

Jestlipak víte, že podle statistik je v každé školní třídě několik alergických dětí? A nejde jen o alergie na domácí úkoly. Studie, která byla nedávno provedena, prokázala, že alergiemi trpí více než dvacet procent školních dětí.

Jde o dětí, které mají mj. problémy s astmatem, pylovou rýmou, s potravinovou alergií, či alergií na hmyz. Některé se také bohužel musí smířit s tím, že k jejich domácím mazlíčkům těžko bude patřit chundelatý pejsek či koťátko.

0:00
/
0:00

Alergie na zvířata jsou totiž v současné době bohužel velmi častým jevem. Ne vždy je ale na vině srst zvířat. Častěji alergizují jejich sliny, výměšky, či kožní maz.

0:00
/
0:00

I přesto, že existují výjimky, kdy alergie postihne i člověka ve zralém věku, který dosavadní život trávil v hospodářství, i nadále platí pravidlo zdravého životního stylu, pohybu v přírodě a co nejméně času stráveného u počítače.

Ne nadarmo se ale říká, že na každý problém existují nejméně tři řešení.A tak pokud máte pocit, že vás příroda ošidila o potěšení z kočičích mazlíků, nebojte se zajít za svým alergologem a zeptat se ho, která zvířátka by vám, či vašim dětem mohla zpříjemnit život.

autor: Iveta Kalátová
Spustit audio