Akce Česko zpívá koledy se koná už po třinácté. Zapojit se můžete i vy

Také letos najdete v Ústeckém deníku zpěvník už 13. ročníku akce Česko zpívá koledy. Jak se do této akce zapojit, o tom se bavíme s šéfredaktorem deníku Vladimírem Mayerem.

Lidé si budou moci zazpívat na různých místech Česka 13. prosince od 18 hodin. Podrobné informace najdete na webových stránkách Česko zpívá koledy s Deníkem.

„Lidé si budou moci zazpívat šest koled, které si předtím sami vyberou v hlasování. Akce se koná vždy druhou středu v prosinci, letos, po třinácté, to tedy vyšlo na 13. prosince,“ přibližuje Mayer.

Jak se můžete zapojit do hlasování? Kde všude se bude zpívat? A na kolika místech v Ústeckém kraji se běžně lidé scházejí ke zpěvu koled? Poslechněte si celý rozhovor z přiloženého audiozáznamu.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.