Ajvar
Suroviny: 1 menší lilek, 4 rajčata, 1 červená kapie, 1-2 česneky, 1 feferonka (s jadérky nebo bez – podle toho, jak ostrou pomazánku chceme mít), 1 dl olivového oleje, 1 citron, lžička vinného octa, lžíce cukru, 2 hřebíčky, pepř a sůl.
Postup: Zeleninu nakrájíme, okořeníme, rozvaříme, necháme vystydnout, vyndáme hřebíčky, pak umeleme, přidáme olej, ocet a citrónovou šťávu a ještě rozmixujeme. Plníme do malých skleniček, zavíčkujeme a sterilujeme asi 15 minut.
DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.