O pořadu Ústeckým krajem za dobrým pitím a jídlem aneb Co si u nás dáte a jinde ne

Česko je země turistů. A když na výlet, tak s batohem se svačinou. Anebo s dobrým plánem, kde se zajímavě najíst.

Při toulkách po Ústeckém kraji může být pro vás příjemným dobrodružstvím hledat jedinečné kulinářské zážitky. A že jich tu je!

Pokud si je chcete dopřát, poslouchejte turistický seriál Českého rozhlasu Sever Křížem krajem. Každé pondělí vyrážíme v rámci Křížem krajem Ústeckým krajem za dobrým pitím a jídlem.

Našli jsme pro vás pekaře, který zadělává chléb ručně v dřevěných neckách a peče ho v peci na dřevo. Potkáte se i s pěstitelem bio ovoce, který z něho vyrábí džemy, víno i pálenky.

Pro sušenou šunku, která se rozplývá na jazyku, už nemusíte do Itálie či Španělska – je totiž k dispozici u šikovných uzenářů v našem kraji, stejně tak jako čokoládové lanýže, z nichž jediný kousek poslouží jako dokonalý dezert.

Máte chuť na profesionální veganský oběd, suši od specialisty, který se ho učil v japonské restauraci nebo dáte přednost steaku z prvotřídního hovězího masa? Prostě vám poradíme, kam si naplánovat výlet, abyste si při něm mohli i pochutnat…

Pořad připravují

Další pořady

  • Pochoutkový rok

    Kulinární magazín spojený s exkluzivní soutěží – přihlaste své jedinečné recepty a vyhrajte kuchyňské ceny v celkové hodnotě 100 000 Kč. Přihlaste se zde >>

  • Hobby magazín

    Pořad pro všechny, kteří se neradi nudí.

  • Babské rady

    Osvědčené tipy a návody (nejen) našich babiček.

  • Stretnutie

    Stretnutie je vysielanie Českého rozhlasu pre slovenských spoluobčanov, ale aj pre všetkých, ktorí sa zaujímajú o Slovensko a radi počúvajú slovenčinu.