Zuzana Truplová: Thálie mě nijak výrazně nezměnila. Na představeních máme ale vyprodáno

Mladá herečka z malého ostravského divadla zkusila štěstí na prknech ústeckého Činoherního studia. Uvedení tří divadelních inscenací, kde byla hned obsazena do hlavních rolí, jí dopomohlo k prestižní divadelní ceně Thálie.

Nováček v Činoherním studiu, Zuzana Truplová, na podzim získala cenu Thálie pro mladé herce do 33 let.

„Těší mě to – je to pro mě důkaz toho, že svou práci dělám dobřě a někdo si toho všimnul,” říká mladá herečka. Zároveň ale dodává, že jí samotnou cena nijak nezměnila, ale je ráda, že toto ocenění pomáhá divadlu k větší pozornosti.

Zuzana Truplová přišla do ústeckého „Činoheráku“ teprve v lednu 2019. Do té doby působila v ostravském divadle Aréna. To je podle ní velmi podobné tomu ústeckému. „Vybírala jsem si angažmá, kde se bude dělat divadlo poctivě a nebude to pouze na efekt,” shrnuje.

Z Ostravy odešla, protože si chtěla mimo jiné dokázat, že dovede pracovat i s jinými herci a režiséry. Podle ní jsou diváci v Ostravě víc vedeni ke kultuře, než jak tomu je v Ústí nad Labem. „Myslím si, že je to velká škoda. Kdyby lidé viděli některé inscenace v Činoheráku, tak by zjistili, že to není úplně klasické divadlo, ale že se hrají i současné věci.“

Přechod do nového divadla ale nebyl pro herečku úplně jednoduchý. „Měla jsem z toho přestupu docela nervy,” dodává.

Od ledna působila již ve třech hrách, a to hned v hlavních rolích. V nové divadelní sezóně, která začala v září se na Zuzanu Truplovou mohou diváci těšit například ve hře Sen noci svatojánské.

autor: Kateřina Klabzubová
Spustit audio

Související