Zničený dům v Krásném Březně město Ústí nad Labem zatím nekoupí

26. červen 2018

Město Ústí nad Labem zatím nebude kupovat zničený dům v ulici 1. Máje v Krásném Březně. Majitel ho nabízí prostřednictvím realitních kanceláří za 4,5 milionu korun. Vedení města předložilo cenu 4 miliony, kterou v posudku určil znalec. Tuto částku ale zastupitelé neodsouhlasili. Neodhlasovali ani další jednání o snížení ceny.

Majitel, firma RF Development, dům prodává, protože město na něj vyhlásilo stopku výplaty doplatků na bydlení pro nové nájemníky. Řekl to náměstek primátorky Pavel Dufek z Ústeckého fóra občanů.

Starostka neštěmického obvodu a zastupitelka Yveta Tomková z hnutí Vaše Ústí dobře zná. Čtyřmilionová cena určená znalcem se jí zdála vzhledem ke stavu budovy příliš vysoká.

Opravy v domě navíc nebudou podle Tomkové levné. Právě vzhledem ke stavu budovy proto navrhla, aby se náměstek Dufek snažil vyjednat odkup do 2 milionů korun.

Určité obavy z přímého jednání s majitelem vyjádřil náměstek primátorky Jiří Madar z UFO: „Nechtěli jsme, aby prodávající věděl, že tím zájemcem je město, tak jednala realitka, která se snažila tu cenu snížit. Protože si myslím, že kdyby věděl, že zájem má město, tak nás bude vydírat ještě víc.“

Zastupitelé nakonec neschválili výkup domu ani za 4, ani za 2 miliony korun. Jiří Madar také navrhl, aby vedení města mohlo vyjednávat o koupi domů v Předlicích.

Jde o více než 8 milionů za pozemky v tamní průmyslové zóně. O jaké konkrétní domy se jedná, to už Madar neupřesnil. Ani tento návrh ale zastupitelstvem neprošel.

Spustit audio

Související