Zkrocení zlé ženy zahájilo ústeckou Divadelní zahradu

22. srpen 2017

Letošní Divadelní zahradu v Ústí nad Labem zahájilo Shakespearovo Zkrocení zlé ženy v podání ústeckého Činoherního studia. Je, krom jiného, překvapující také téměř artistickými výkony herců.

„Nám se nějakým záhadným způsobem daří, že i to zkoušení je vždycky radost, protože jsme parta, která se má ráda. Podle toho taky snad vypadá ten výsledek,“ říká představitel Pertuccia Jan Jankovský a pokračuje: „Rádi se odhodláme k něčemu, co jsme ještě nedělali. To máme rádi.

„Jsou to trochu omalovánky, i s účesem mi nalíčení trvá 20 minut,“ konstatuje Klára Krejzová, která hraje zlou Kateřinu. „Je to potvora, ale to mám ráda. To se hraje líp, než ty hodné, naivní dívky,“ představuje svou roli herečka.

Vystoupení činoherců v rozhlasové zahradě diváky nadchlo. „Pak Nuckolls, když ho pustíte k Shakespearovi, to je skvělá volba. A ve spojení s Činoherákem to ani nemůže dopadnout špatně, a to se potvrdilo,“ shrnul své pocity po představení jeden z diváků.

Shakespearovské hody s Činoherním studiem budou v zahradě Českého rozhlasu Sever pokračovat. Dnes, zítra a pozítří to budou tři díly Jindřicha VI., v neděli 27.8. Divadelní zahradu uzavřou Dva páni z Verony – opět v režii Filipa Nuckollse.

Spustit audio