Ze čtrnácti poslanců za Ústecký kraj je polovina nových. Víme, kde se s nimi můžete setkat

9. prosinec 2021 14:14

Nová poslanecká sněmovna už naplno funguje. Poslanci si už také zařídili svoje regionální kanceláře, kde se s nimi lidé mohou potkat. Ústecký kraj ve sněmovně reprezentuje 14 lidí – z toho je polovina poslanců nových.

Andrej Babiš má sídlo v Roudnici nad Labem

Premiér v demisi Andrej Babiš z hnutí ANO má kancelář na Husově náměstí v Roudnici nad Labem – toto město si vybral proto, že se mu tam během kampaně zalíbilo. Je tam každé pondělí a lidé za ním můžou přijít i bez objednání.

Většina nových poslanců úraduje v Ústí nad Labem

Dalším novým reprezentantem kraje je předseda Pirátů Ivan Bartoš – ten má kancelář v krajském sídle Pirátské strany v Pařížské ulici v Ústí nad Labem. Vzhledem k pandemické situaci nahradil osobní kontakt online přenosem nebo telefonátem. Termín je nutné si s ním domluvit prostřednictvím e-mailu.

V Ústí nad Labem bude mít svou kancelář i Michal Kučera, a to v prostorách sídla TOP09 v dominikánském klášteře – je to v centru, nedaleko nádraží. Prozatím ho lidé mohou kontaktovat na sociálních sítích a e-mailu.

Petr Liška ze Starostů a nezávislých si také vybral Mírové náměstí v Ústí nad Labem. Jeho kancelář v paláci Zdar bude otevřená každé pondělí. Bude se v ní střídat se svým asistentem – když nebude tam, bude k zastižení na obecním úřadě v Malých Žernosekách, kde je starostou.

Dva noví poslanci mají kancelář ve městě, kde bydlí

Berenika Peštová z hnutí ANO se rozhodla převzít už zařízenou kancelář po hejtmanovi a bývalém poslanci Janu Schillerovi – lidé ji tedy najdou v Báňské ulici 1635 v Mostě.

Zdeněk Kettner z SPD je z Teplic a zařizuje si kancelář nedaleko Benešova náměstí v patře nad pobočkou banky Moneta. Počítá s tím, že bude otevřená každé pondělí a středu – přinejmenším v pondělky tam bude osobně, jinak budou lidé mluvit s jeho asistentem. Má rozjednanou i menší kancelář v Ústí nad Labem, kdyby bylo zapotřebí něco vyřizovat v krajském městě.

Posledním novým poslancem je Libor Turek z ODS – ten bude k zastižení stejně jako staronový poslanec Karel Krejza v budově ODS v Klíšské ulici v Ústí nad Labem. Osobní schůzku je lepší si s oběma předem domluvit – jsou ochotni za voliči zajet i na jiné místo kraje – například Karel Krejza je zvyklý se s nimi potkávat i v Litoměřicích, kde je místostarostou.

Z poslanců, kteří svou funkci obhájili, změnil adresu kanceláře jen Jaroslav Foldyna

Poslanci, kteří byli zvoleni opakovaně, mají kanceláře na svých původních místech. Jediný, kdo změnil adresu poslanecké kanceláře, je Jaroslav Foldyna z SPD – z Husova náměstí v Děčíně se přestěhoval do Duchcovské ulice. Podle něj je toto místo pro lidi dostupnější a je tam lepší parkování – vyskytuje se tam nepravidelně, proto je lepší si schůzku s ním předem domluvit.

Kontakty na všechny poslance i jejich asistenty najdete na webu Poslanecké sněmovny nebo stranických webech.

Spustit audio

Související