Zbourat, nebo opravit? Chomutov řeší, co s budovou městských lázní

17. září 2019 13:50

V Chomutově řeší, co udělají s bývalými městskými lázněmi. Budova v centru města je už 12 let opuštěná. Stavbu z počátku 80. let minulého století město uzavřelo, když postavilo nový aquapark.

Obyvatele města i turisty původní stavba přitahuje svou netradiční architekturou – jedni ji obdivují, druhým se nelíbí. Vedení Chomutova teď čeká na závěry studie, která má napovědět, jestli rozlehlou budovu zbourat anebo přestavět.

Městské lázně Chomutov

V opuštěné budově bývalých městských lázní v Chomutově natáčeli začátkem září filmaři novou detektivku. Architektonicky zajímavá stavba z 80. let minulého století s 50metrovým bazénem je v krajském katalogu filmových lokací. Je to zatím její jediné využití.

Nové využití budovy bývalých městských lázní se vedení města zatím najít nedaří. Chomutov proto nechal vypracovat studii, která by měla napovědět, jak a za kolik je možné budovu přestavět.

„Zadali jsme si odbornou studii k tomu, aby to, co v ní bude obsaženo, bylo proveditelné a aby náklady, které nám z toho vypadnou, byly velmi pravděpodobně skutečnými náklady, pokud bychom se rozhodli tu budovu nechat stát,“ říká náměstek chomutovského primátora David Dinda z hnutí Nový Sever.

Městské lázně Chomutov

S případnou demolicí nesouhlasí chomutovská opozice. Podle ní má studie jen poskytnout alibi pro zbourání budovy.

S výsledky studie chce vedení města seznámit veřejnost na podzim. Na jaře pak rozhodne, jestli budovu zbourá, nebo přestaví.

autor: Jan Beneš
Spustit audio

Související