Zažijte cestu kolem světa s cestovateli Martem Eslemem a Davidem Surým

6. červen 2018

Doslova cestu kolem světa můžete zažít v příjemném prostředí naší rozhlasové zahrady! Průvodci vám budou cestovatelé Mart Eslem a David Surý.

Ve svých filmových klipech z cest vás provedou třebas pod nejvyšší vodopád světa nebo za gorilami do Rwandy. Máte se nač těšit:

Čeká vás Rwanda a horské gorily, úžasní tvorové, které je možno v přírodě pozorovat v pouhých třech zemích na celé planetě. Kromě Rwandy ještě v Ugandě a Demokratické Republice Kongo.

Podíváte se s nimi také k nejvyššímu vodopádu světa, který se nachází v Jižní Americe v džungli národního parku Canaima ve Venezuele. Salto Angel by se dalo volně přeložit jako andělský skok. Dozvíte se, jak vodopád k tomuto názvu přišel a uvidíte, jak Andělský vodopád padá z Ďáblovy hory.

Další film vás pak zavede na břeh jezera Nicaragua ve střední Americe, kde stojí město Granada, místními obyvateli označovaná jako „Grand Sultana“ – podle své evropské jmenovkyně. Chybět nebude ani návštěva chudinské čtvrti La Savaneta a nahlédnutí do života rodiny servírky Marie.

Jestli se chcete prolétnout nad korunami stromů v mlžných horách v Kostarice, budete mít báječnou příležitost to alespoň zprostředkovaně zažít díky bláznivému klipu z Monteverde ve Střední Americe. Těšte se na Extremo Canopy a Tarzanovo zhoupnutí nebo Supermanův let!

Říká vám něco Komorská Unie? Jde o málo známé ostrovy, ležící severozápadně od pobřeží Madagaskaru. Mart Eslem s Davidem Surým vám představí ostrov Njazidža (Grand Comore) – vydáte se s nimi na bláznivý výlet s najatým šoférem bez auta. Když se někdo představí jako Šofér, Evropan nepředpokládá, že to není profese, ale jméno… No, uvidíte sami!

Přijďte si to k nám užít 21. června od 21:30. VSTUP ZDARMA.

Mart Eslem a David Surý zvou na cestu kolem světa
Spustit audio