Zámecké zahrady, křehká krása porcelánu, nebo hudba? O víkendu si v Ústeckém kraji můžete vybírat

10. červen 2021

Koncerty, prohlídky hradů a zámků, Porcelánové dny i program pro celé rodiny. Ústecký kraj je dalších pár dnů doslova nabitý akcemi a událostmi. Stačí si vybrat…

Sobota 12. června

V sobotu 12. června se můžete vypravit třeba na zámek ve Velkém Březně. V 11 a ve 13 hodin vám zámecký zahradník povypráví o historii i současnosti tamní zahrady, kterou si také můžete projít.

Zámek Velké Březno

Zámek Krásný Dvůr připravil na celý víkend komentované prohlídky parku a staveb v něm – návštěvníci se dostanou i do jinak nepřístupné barokní zahrady.

Také zámek Stekník předvede o víkendu návštěvníkům své terasovité zahrady s rozkvetlými popínavými růžemi.

Letní Porcelánové trhy v Dubí v sobotu do 15. hodiny nabízejí bohatý výběr cibulákového, dekorovaného nebo bílého porcelánu a také figurální porcelán ze závodu Royal Dux.

Koncerty houslového virtuosa Václava Hudečka vždy slibují mimořádný hudební zážitek – na jeden z nich vás můžeme pozvat do Krásné Lípy. 12. června v 19 hodin v kostele svaté Máří Magdalény doprovodí Václava Hudečka Lukáš Klánský na klávesy.

Červený cibulák

A ještě něco pro celé rodiny – po stopách Giacoma Casanovy se můžete vypravit společně se skřítkem Lilipánem. Start je v sobotu ve 14 hodin v Městském informačním centru v Duchcově. Na cestě čeká 14 úkolů a také bohatý doprovodný program – hrát bude např. skupina Bob a Bobci, Krušnohorská dudácká muzika nebo středověký Elthin.

Stroj času pak startuje 12. června v 11 hodin v Jiřetíně pod Jedlovou. Je to nejen putovní výstava lidské tvořivosti v čase a prostoru, ale i zábava s pohádkovými bytostmi. Chybět nebudou ani dovednostní hry a soutěže pro děti, šermířský program, vystoupení flašinetáře, občerstvení či návštěva nevídané a rozsáhlé expozice stroje času.

Nezapomínejte na příslušná protiepidemická opatření a hezky se bavte!

Neděle 13. června

Shimmy sem, shimmy tam – aneb výběr z nejznámějších písní Karla Hašlera, R. A. Dvorského, Vildy Dubského a dalších v podání sólistů a „salonního“ orchestru pod taktovkou Miloše Formáčka – takový je nedělní program Severočeského divadla opery a baletu v Ústí nad Labem. Část vstupného darovalo divadlo zdravotníkům jako poděkování za jejich nasazení v době pandemie. Začíná se v 17 hodin.

Zkrocení zlé ženy

Zlou ženu budou herci ústeckého Činoherního studia krotit v atriu ústeckého muzea. Představení výjimečným způsobem kombinuje herectví, akrobacii, výpravu i hudbu. Začátek nejznámější Shakespearovy komedie, Zkrocení zlé ženy, je ve 20 hodin.

Mimořádně živo bude i na hradě Hněvín v Mostě – ve 13 hodin tam začíná pohádka o Sněhurce a sedmi trpaslících, na kterou v 15 hodin naváže pohádka Lotrando a Zubejda. Od 21. hodiny se pak na Hněvíně bude prohánět d´Artagnan se svými druhy Athosem, Porthosem a Aramisem – romantika, souboje, láska, zrada, čest, humor – nic nebude chybět.

První písemné zmínky o hradu pocházejí ze 13. století

Pokračuje také Víkend otevřených zahrad – během něj můžete obdivovat například rozkvetlé popínavé růže na zámku ve Stekníku nebo mimořádně rozsáhlý zámecký park s jeho stavbami v Krásném Dvoře.

Nezapomínejte na příslušná protiepidemická opatření a hezky se bavte!

Nudit se ale nemusíte ale ani v dalších dnech. V Ústeckém kraji se stále něco děje

Ústecké Činoherní studio se v těchto dnech přestěhovalo do atria Muzea města Ústí nad Labem – 14. června od 20 hodin tam na vás čeká herecký koncert Jaroslava Achaba Haidlera ve hře podle románu Ladislava Fukse – Pan Theodor Mundstock. Hra vypravuje o osudu jednoho z pražských Židů v době války.

Dramatický a bolestný příběh mexické malířky Fridy Kahloo se dík filmu se Salmou Hajek v titulní roli rozlétl do celého světa a Severočeské divadlo opery a baletu v Ústí nad Labem nastudovalo tento příběh jako taneční představení. Hraje se 16. června od 19. hodin a diváky svým výkonem strhne Frederika Kvačáková, která byla za roli Fridy nominována i na cenu Thálie.

Jaroslav Dušek v akci – aneb jak dopadne a co může přinést setkání českého včelaře a tří cizinců – divadelní představení s názvem Sláva strojů a měst to odhalí 17. června od 19:30 v ústeckém Domě kultury

18. června pak začíná Útulek Fest na hradě Střekově – je to už 20. ročník dvoudenního benefičního open air festivalu na podporu čtyřnohých přátel. Mezi největší taháky patří skupiny GAIA MESIAH, UŽ JSME DOMA, HOUPACÍ KONĚ, NAUZEA ORCHESTRA, NERREA, ČISTÍRNA POKAŽDÉ JINAK a další. Výtěžek se opět přemění na krmení pro čtyřnohé přátele v několika útulcích pro psy a kočky – v Ústí nad Labem a v Řepnici na Litoměřicku.

Spustit audio