Zákulisí natáčení Pochoutkového roku na sladko: na návštěvě u autorky marcipánových řezů s višňovou marmeládou
V neděli vybrala porota Pochoutkového roku na sladko další soutěžní recept. Byly to marcipánové řezy s višňovou marmeládou od Marie Koubkové. Poslechněte si, jak vypadala návštěva Patrika Rozehnala u ní doma.
Recept na marcipánové řezy se vydal zaznamenat tým Pochoutkového roku v čele s Patrikem Rozehnalem. Zazvonili u vrátek, kde se hned ozvali malí psí hlídači.
To, že byla při pečení legrace, je patrné z audionahrávky, kterou jsme na návštěvě u paní Koubkové pořídili.
Přesvědčit se o tom můžete také v neděli 22. září po 10. hodině dopoledne při poslechu Pochoutkového roku na sladko. Dozvíte se, jak se dělají marcipánové řezy s čokoládovým korpusem, višňovou marmeládou a ořechovým krémem.
Do soutěže Pochoutkový rok se můžete přihlásit i vy. Stačí poslat svůj tradiční sladký rodinný recept a zahrát si tak o poukázky na nákup kuchyňského vybavení v celkové hodnotě 100 000 korun.
Hraje se celý tento rok, recepty odvysíláme vždy v neděli po 10. hodině. Tak do toho!
Recepty můžete posílat buď poštou na adresu: Český rozhlas, Vinohradská 12, Praha 2, na obálku je nutné připsat heslo „Pochoutkový rok“, nebo můžete recept zaslat prostřednictvím webového formuláře na adrese www.pochoutkovyrok.cz.
Související
-
Pochoutkový rok je letos nasladko. Paní Božena Tompichová ze Žatce dělá vdolky pečené i smažené záro
V neděli navštívil moderátor Patrik Rozehnal první letošní soutěžící paní Boženu Tompichovou. Pekla i smažila nadýchané vdolky s povidly, tvarohem i šlehačkou.
-
Pohled do zákulisí natáčení: Pochoutkový rok nabídne vynikající bezmasé kapustové karbanátky
V neděli 4. března vybírala porota Pochoutkového roku další soutěžní recept. Štěstí se tentokrát usmálo na paní Vlastu Nápravníkovou z Velenic u České Lípy.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.