Základní škola Za Chlumem v Bílině řeší problémy s některými žáky i jejich rodiči

17. leden 2020 10:11

Na základní škole Za Chlumem v Bílině se stupňují problémy se žáky zejména z přistěhovaných rodin. Podle ředitelky Barbory Schneiderové napadají jiné děti nebo vulgárně nadávají učitelům.

Největším problémem je podle ředitelky to, že rodiče při řešení incidentů nebo problémového chování svých dětí se školou nespolupracují.

„Největší problém je dostat je do školy a začít s nimi komunikovat. Dalším problémem je, když už je do školy dostaneme, tak aby dodrželi to, co nám slíbí, a aby apelovali na své děti. Je pro nás hodně důležité vysvětlit zákonným zástupcům, že nejsme proti nim, ale že jsme všichni na jedné lodi,“ shrnula ředitelka školy Barbora Schneiderová.

Vedení města proto podle místostarostky Marcely Dvořákové z ODS podpoří spolupráci s člověkem z problémové komunity, který se pokusí zlepšit komunikaci konkrétních rodin se školou.

Se zástupci sociálního odboru, státní i městské policie, úřadu práce a státního zastupitelství se místostarostka a ředitelka dohodly, že se budou snažit zlepšit vzájemné informování o jednotlivých problémových případech.

Spustit audio

Související