Žabky se jako obuv do města nehodí. Chůze v nich navíc neprospívá ani zdraví

27. červen 2022

Než odejdete z domova obuti v žabkách, zvažte dvě věci. Za prvé jestli se v nich, lidově řečeno, nepřerazíte a za druhé, zda se tahle jednoduchá obuv do města hodí.

Jak asi tušíte, do města se tahle obuv prostě nehodí – žabky jsou totiž plážovou záležitostí.

Dobře, pokud to bude na přímořské promenádě, přivřeme obě oči, protože se tam v nich prochází každý druhý. Ale cestovat na koupaliště městskou dopravou v žabkách bychom neměli.

A když míříme k vodě vlastním autem? Tak v žabkách už vůbec ne – nikoli pouze kvůli etiketě, ale hlavně kvůli bezpečnosti silničního provozu. Řízení v žabkách je riziková záležitost. Žabky si prostě bereme do tašky s ručníkem a plavkami a nazouváme je až u bazénu.

Můžete namítnout, že chození v žabkách v létě po městě je přece pohodlné. V téhle souvislosti mě zaujal jeden názor na stránce Módní peklo.

Cituji přesně: „Takže, milí žabičkáři, v těch placičkách se dvěma řemínky noha neodpočívá – naopak, maká jako divá a snaží se to nějak přežít. Protože v žabkách nemá žádnou oporu. Svaly a šlachy jsou namáhány mnohem víc a úpí také klenba. Koledujete si tak o záněty, zkřivené prsty, zborcenou klenbu, natažené svaly nebo aspoň o pořádnou bolest. A když ne hned teď, vrátí se vám to někdy v budoucnu – i s úroky.“

V téhle souvislosti asi nemusím připomínat, že se žabky vůbec nehodí pro děti, kterým se organismus teprve vyvíjí.

autor: Milan Knotek
Spustit audio