Za zfušovanou stavbu děčínského aquaparku nebude nikdo potrestaný

31. květen 2016

Policie odložila trestní oznámení kvůli nekvalitně odvedené práci na stavbě děčínského aquaparku. Sondy ukázaly, že je budova postavená na nekvalitním podloží a město muselo nechat vyměnit celou střechu kvůli havarijnímu stavu. Praskliny na zdech jsou vidět dodnes.

„Úlomky ze střechy padaly do bazénu i na návštěvníky. Praskliny ve zdech jsou stále, můžete se na ně podívat v suterénu nebo v druhém nadzemním podlaží,“ ukazuje provozní bazénu Jaroslav Klouček.

„Bazén byl postaven za sociální demokracie, za nás. Myslím si, že tam se to nejvíc rozkradlo,“ přiznává sociálně demokratický zastupitel Němeček.

Zároveň se ale zlobí na bývalé vedení města, které mělo v roce 2011 v rukou posudek o nekvalitně odvedené stavbě aquaparku, a nikdo nepodal trestní oznámení.

„Pro mě to je zlodějna, obrovská neschopnost lidí na úřadě. Ty lidi tady nemají co dělat,“ shrnuje Němeček. Policie teď odložila trestní oznámení, které podalo stávající vedení města.

Provozní Jaroslav Klouček ukazuje trhliny v suterénu

„Řešila, zda zástupci města v rámci realizace smlouvy mezi společností Syner a městem Děčín při stavbě aquaparku postupovali v souladu se zákonem. Z vyšetřování vyplynulo, že nejde o podezření ze zločinu,“ cituje z policejního protokolu mluvčí města Markéta Lakomá.

Chybí dokumentace a vše je promlčené

Celá věc byla už v roce 2013 promlčená a při vyšetřování ani nepomohla chybějící dokumentace. „Ztratila se veškerá dokumentace, pět velkých beden. Ztratily se stavební deníky,“ konstatuje Němeček.

Největším problémem děčínského aquaparku jsou teď nejen popraskané stěny, ale i dosluhující osmdesátimetrový tobogán. Ten nechá radnice po výběrovém řízení vyměnit. Zvyšovat se také bude vstupné do plavecké haly.

„Ceník vstupného se bude upravovat od 1.7. V rámci tohoto ceníku jsou zvýhodňováni ti, kteří mají čipové karty,“ dodává Lakomá. Třeba celodenní vstupné do venkovního bazénu by mělo být dražší o 20 korun.

autor: dap
Spustit audio