Za vstup na některá koupaliště v Ústeckém kraji si letos lidé připlatí

9. květen 2019

Štětí, Duchcov, Bílina, Dubí a Osek - to jsou města, která od České obchodní inspekce dostala pokutu za nižší ceny vstupného na venkovní koupaliště pro místní. Podle inspekce jde o diskriminaci. Pro letošek tam proto už žádné výhody a slevy platit nebudou.

Štětí Česká obchodní inspekce vytkla, že dopolední plavání za pětikorunu mají jenom žáci místních škol – to radnice jednoduše napravila tím, že cena teď platí pro všechny. Jinak se ale ceny zdvojnásobily – dospělý nově zaplatí 80 korun, děti do 15 let 40 korun. Stále ale platí, že od 16 hodin je vstupné pro všechny poloviční.

Zvýšení cen vstupného ale podle starosty Tomáše Ryšánka z ČSSD s pokutou nesouvisí. Do loňského roku město s cenami hýbat nemohlo, protože pro rekonstrukci koupaliště využilo evropskou dotaci. Takzvaná doba udržitelnosti teď uplynula a radní se proto rozhodli pro navýšení.

Radní Bíliny rozhodli, že dospělí zaplatí za vstup na koupaliště stokorunu. Loni přitom, pokud měli potvrzení z radnice, že nedluží za poplatky za svoz odpadu, platili jen 60 korun. Děti, studenti, invalidi a důchodci mají na Kyselku vstupné poloviční – tedy 50 korun.

V Oseku se cena zvýšila z 80 na 100 korun. Kdo ale bude mít permanentku na městská sportoviště za 399 korun, vstupné už platit nemusí.

Ceny vstupného na koupalištích v Dubí a Duchcově ještě známé nejsou. Podle starostů obou měst o nich radní rozhodnou až během května.

Spustit audio

Související