Za ubytování nebo občerstvení v kempech na Děčínsku si lidé letos připlatí

24. květen 2022

Sezona v kempech na Děčínsku se pomalu rozjíždí. O nadcházejícím víkendu se připravují na návštěvníky z Německa, kde je státní svátek. Kvůli prudkému zdražení energií a potravin museli majitelé i provozovatelé kempů zvednout ceny za ubytování a občerstvení. Někde až o 15 procent.

„Tento víkend už byl dost naplněný. Byla to taková první předzvěst letošní sezony – vypadá to dobře,“ usmívá se Miluše Hartmannová z kiosku v kempu v Jetřichovicích na Děčínsku.

Kemp s kapacitou asi 500 lidí hostil o uplynulém víkendu přes 150 návštěvníků, o tom nadcházejícím bude plný k prasknutí.

„Asi to bude nejhorší z celého roku, protože němečtí sousedé mají svátek. Proto doporučuji českým turistům, aby nás tento víkend minuli,“ shrnuje Hartmannová.

Potvrzuje také, že kvůli rostoucím cenám energií i potravin museli zdražovat. „Hlavně u jídel a piva, ubytování jsme ale nechali za staré ceny. A cenu za elektřinu –tu jsme zvedli o 10 korun,“ dodává Miluše Hartmannová.

Zdražovalo se i v kempu u Ferdinanda ve Srbské Kamenici. „My jsme už ten ceník upravili – zdražili jsme zhruba o 10 procent plošně,“ přibližueje majitel kempu Emil Radkovič. Loni ve stejnou dobu byl kemp ještě mimo provoz, a to hlavně kvůli špatné epidemické situaci.

Kemp pod mostem v Děčíně

Za ubytování i služby si návštěvníci připlatí i v kempu pod Novým mostem v Děčíně, potvrdil jeho provozovatel Sven Czastka.

„Museli jsme trošku zdražovat, museli jsme to přizpůsobit. Tak, jako zdražují dodavatelé nám, tak jsme to museli trochu přizpůsobit. Odhadem šlo o zdražení tak o 15 procent,“ shrnuje Sven Czastka a dodává: „Máme to tu ale docela zaplněné. Jsme překvapení, že zákazníci docela jezdí – vrací se to k nějakému modelu před tím covidem.“

Na tom se shodují všichni majitelé a provozovatelé kempů. Očekávají přitom, že letošní sezona by jim mohla dvě hubené předcházející vynahradit.

Spustit audio

Související