Z Meziboří by mohl vést dvoukilometrový chodník do Litvínova

14. srpen 2018 12:25

Horské městečko Meziboří na Mostecku chce získat dotaci na stavbu 2 kilometry dlouhého chodníku do sousedního Litvínova. Chodník by měl vést podél stávající silnice.

Silnice, podél které má chodník vést, v zimních měsících namrzá a často na ní dochází k dopravním nehodám. Pro lidi, kteří z Meziboří do Litvínova po ní chodí pěšky, je proto velmi nebezpečná. Radnice v Meziboří to chce změnit.

První část chodníku z náměstí už začala stavět ze svého rozpočtu.

S myšlenkou propojení obou měst chodníkem přišel už před mnoha lety Jan Vojtek, člen Klubu českých turistů z Meziboří. Podle něj je vybudování bezpečného chodníku důležité.

„Silnice bývá na podzim a v zimě nebezpečná. Několik let jsem se snažil prosadit, aby tak byla i označená. To se letos na jaře podařilo, takže je označená jako úsek častých dopravních nehod.“

Radnice proto chce požádat o dotaci na stavbu chodníku až na katastr města Litvínova, které k tomu podle vedení města dá souhlas. Kromě samotného chodníku budou po celé jeho délce i svodidla nebo zábradlí.

„Na této silnici už byla řada nehod. Navíc tudy začali lidé často chodit, a to i maminky s dětmi. Jde tedy o jejich ochranu a bezpečnost,“ doplňuje starosta Meziboří z ČSSD Petr Červenka.

Pokud Meziboří dotaci získá, stavět se začne na jaře příštího roku, chodník by tak mohl začít sloužit od léta 2019.

autor: jbe
Spustit audio

Související