Z Kyjovského hrádku k Sýrovému potoku

13. březen 2018

Kyjovský hrádek najdete u Krásné Lípy na Šluknovsku, na vrcholu skal Kyjovského údolí.

Sice tu už bohužel žádné hradby nenajdete, po cestě na místo, kde kdysi stával, si ale užijete dobrodružné šplhání po kamenných a dřevěných schodech a žebřících.

Cestou na něj překonáte zhruba 150metrové převýšení. Z hrádku se pak můžete vydat k Sýrovému potoku – cestou uvidíte plno krásných míst, a pokud se sem na výlet vydáte v parném létě, pak vás jistě voda z potoka na konci túry osvěží!

Související

  • Kýšovický ledopád

    Kýšovický ledopád, největší ledopád Krušných hor, není vůbec snadné najít. Pokud se k němu chcete přesto vypravit, máme pro vás pár užitečných tipů.

  • Tip na výlet: Raubířské skály

    Traťmistr, Dvojhrbá věž, Zastrčená… Takto si horolezci pojmenovali skály, které jsou součástí hřebenu Raubířských skal. Najdeme je na okraji Hodkovic nad Mohelkou n...

  • Tip na výlet: Bořeň

    Ta nebo ten Bořeň? To jsou věčné dohady o rodu tohoto mimořádného znělcového útvaru, který se vypíná vysoko nad údolím řeky Bíliny. Jak se dostat až na samotný vrch...

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.