Vyrážíte na Labskou cyklostezku? Stavte se v ústeckém Cyklocentru – klidně jen na kus řeči!

16. květen 2017

Cyklocentrum v Ústí nad Labem najdete snadno – pokud jste na Labské cyklostezce, stačí přejet most Eduarda Beneše a vlevo už vás vítá Cyklo a zároveň Informační centrum.

Pokud už jste ve městě – stačí projít podchodem zdejšího Hlavního nádraží a dát se vlevo kolem malých obchůdků. Na konci řady je Cyklocentrum.

Pro cyklisty je tu k dispozici slušné zázemí: WC, sprcha, možnost úschovy kola i věcí. Můžete osprchovat nejen sebe, ale i kolo – půjčí vám tu „wapku“, možné jsou i drobné opravy a servis, nářadí si můžete také vypůjčit.

Cyklocentrum v Ústí nad Labem

Je tu také internetové připojení, spousta informačních materiálů a opravdu ochotná obsluha. Vítáni tady jsou i pěší turisté a návštěvníci města na Labi!

Cyklocentrum slouží od dubna 2016, loni jeho služby využilo 5 780 návštěvníků. Cestu sem našli dokonce turisté z Austrálie a ze Spojených států amerických.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.