Vyjít ven bez trička je výrazem buranství. Jde to jen ve výjimečných případech

24. červenec 2022

Pánové, než odejdete z domova nahoře bez, rozmyslete si to. Raději se zastavte, vraťte se ke skříni a vezměte si alespoň tričko.

V parném létě jsou totiž na ulicích často k vidění chlapci i chlapi, kteří se rozhodli naplno vystavit své vypracované svaly, vězeňské tetování nebo vyvinutý pivní mozol. I když máme dokonalou postavu, chodit nahoře bez po ulici je rys buranství.

Muž se může chlubit odhalenou hrudí u doktora, na pláži nebo na své zahradě. Ve všech ostatních případech si musí něco obléknout.

Dokonce i v hotelu u moře, když opouští lehátkovou a bazénovou zónu a jde si pro drink, měl by správně tričko mít.

Bydlím v Ústí nad Labem nad koupalištěm a nestačím se divit, v čem lidé nastupují do autobusu, když jedou domů. Muži nahoře bez, dámy často v plavkách. Obojí je špatně. I ženy si musí na veřejnosti na horní část těla něco obléknout. A v plavkách se mimo areál koupaliště vůbec nemá chodit.

Že máte na ramenou ručník, takže je všechno v pořádku? Omyl.

Ptáte se, jestli si musíte v parném létě navléci tričko, když jdete ze své zahrady na zahradu souseda na pokec a nesete dvě vychlazená piva? To víte, že ne, i když by se mnou možná elitní etiketáři polemizovali.

Takže přátelé, nahoře bez chodíme jen ve výjimečných případech. Určitě vám ale zase neříkám nic nového.

autor: Milan Knotek
Spustit audio