Vracím se do míst, která znám, a která mě pojí s rodinnou historií, říká nový ředitel Lázní Libverda Zdeněk Kopal

Setkání u mikrofonu se tentokrát nenatáčelo ve studiu Českého rozhlasu Liberec, ale takzvaně v terénu. Konkrétně na kolonádě v Lázních Libverda, které byly i hlavním tématem pořadu. Hostem Pavla Kudrny byl Zdeněk Kopal, výkonný ředitel Lázní Libverda.

Čtěte také

„První, co jsem udělal, bylo, že jsem se setkal s vedoucími všech rezortů a probral s nimi svoji vizi, jak by měly lázně fungovat,“ popisuje svůj nástup do Lázní Libverda nový výkonný ředitel Zdeněk Kopal. Pokračuje ve stopách svého otce, který v lázních také před lety pracoval. „Vracím se tak do míst, která znám a která mě pojí s rodinnou historií,“ vysvětluje.

„V minulosti jsem zastával manažerské pozice v rámci státní správy,“ říká Kopal k tomu, že vedení Libverdy není jeho první manažerská zkušenost. „Pozice výkonného ředitele není úplně o odbornosti. Za odborníky považuji hlavně úsekové manažery, na mně je spíš sekvenční řízení,“ líčí.

Přesto od svých podřízených vyžaduje určitou disciplínu. „Jsem otevřený diskuzi, ale po vyslyšení všech odborných pohledů mám poslední slovo stejně já,“ doplňuje.

S nástupem nového ředitele v lázních přichází změny. „Nápadů je mnoho a pořád probíhá nějaká prioritizace,“ vysvětluje Kopal. „Chtěl bych do budoucna vytvářet nová lákadla, ta komerční, ale třeba i rozšířit ambulantní péči,“ zpřesňuje některé svoje plány.

Co dalšího má Zdeněk Kopal v Lázních Libverda v plánu? Poslechněte si záznam rozhovoru.

autoři: Pavel Kudrna , Patrik Fišer
Spustit audio

Související