Víkend v Ústeckém kraji se ponese ve znamení oslav Dne dětí

1. červen 2023

V Ústeckém kraji to o víkendu žije oslavami Dnem dětí – v Teplicích, Mostě, Litoměřicích, Úštěku, Žatci, Loučkách u Litvínova, v Jiřetíně pod Jedlovou a na mnoha dalších místech.

Sobota 3. června

Skatepark Anger v Teplicích v 15 hodin ožije akcí pro děti i rodiče, kteří se chtějí seznámit s nabídkou činností tamního Domu dětí a mládeže, vybrat si kroužky nebo se jen pobavit a zasoutěžit si. K dispozici budou koloběžky a odrážedla, vyzkoušíte si florbalové dovednosti nebo jízdu na in line bruslích. Pro malé dobrodruhy bude připraveno pravé indiánské týpí s lukostřelbou. Chybět nebude ani oblíbený zookoutek, ukázka soubojů v podání rytířů, hudba, občerstvení a další atrakce.

Dětský den

V sobotu od 10 do 14 hodin se koná Dětský den i v Podkrušnohorském technickém muzeu v Mostě. Svou práci tu předvedou báňští záchranáři, policie i hasiči, zkusíte si vyrýžovat české granáty, střelbu ze vzduchovky, lovení rybiček, malování perníčků, pohyb na chůdách a spoustu dalších aktivit.

3. června od 10 do 13.30 se bude slavit Dětský den i v Litoměřicích na Písečném ostrově. Účastníky čeká koupání, tobogán, jízda na vodě, ukázky sportů, zábavné a sportovní soutěže pro všechny věkové kategorie. Vstup a sportoviště zdarma pro děti i rodiče.

V Úštěku bude Dětský den na hřišti u rybníka Barvíř, začátek je ve 14 hodin a Spolek žen Úštěk připravil řadu retroher, kterých se mohou zúčastnit i rodiče. Úspěšní hráči se mohou těšit na odměny.

V Úštěku se 3. června koná i Úštěcký masakr – pod tímto krvežíznivým názvem se skrývá letos už 11. ročník cyklistické orientační soutěže dvojic. Startuje se v 10 hodin u hotelu Racek, tak přijďte zafandit.

Běžkyně

Fandit můžete i v Mostě – na 6. ročníku jarního běžeckého závodu Ressl Kros Run. Startuje se v bývalém areálu Ressl v Mostě, canicross startuje v 9.55, běžci pak v 11.00 a v 11.15.

Pokud vám ale o víkendu chybí muzika, Jazzový festiválek v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Církvicích může být pro vás tím pravým. Vystoupí Luděk Havel s hosty – například se zpěvačkou Marcelou Novákovou, zvanou Kyticzka. Začátek koncertu je v sobotu v 16.15.

Neděle 4. června

V žatecké klášterní zahradě v neděli ve 13 hodin začíná Dětský den s pestrým programem pro malé i větší děti – čeká je diskotéka, malování na obličej, vystoupení Pepe a Pipi, skákací hrady i soutěže.

Letecké muzeum v Bezděkově

Letecké muzeum v Bezděkově u Žatce připravilo na neděli také speciální akci pro děti – vedle hudby, dárků a občerstvení čeká návštěvníky i ukázka letecké techniky, letecký simulátor a další atrakce. Dětský den v Leteckém muzeu v Bezděkově bude od 11 do 14 hodin.

Jeden z nejkrásnějších svátků v roce, svátek všech dětí, slaví 4. června také v Jiřetíně pod Jedlovou. Od 14 hodin bude ve sportovním areálu spousta zábavy, soutěží a legrace. Například skákací hrady, dětská diskotéka a krom dalšího také ukázky práce hasičů a taky pěnové peřiny – takže se vyplatí mít s sebou náhradní oblečení.

Loučky u Litvínova oslaví Den dětí představením Docela velkého divadla Dlouhý, Široký a Bystrozraký, ovšem v této hře přibyla ještě jedna postava – Veliký, všichni jsou to princové a vydají se osvobodit princeznu, kterou na svém hradě vězní zlý čaroděj. Začátek je ve 13 hodin.

Berenika Saudková - Rodinné album

Lesní kavárna Kafáč v Bílině zve na 15. hodinu na Nedělní kafáč – hudební multižánrový minifestival, pořádaný  ve spolupráci s Malou Paříží Teplice. Vystoupí poprocková skupina Artmosféra, skupina Voilà! a Roman Luňák a MGB&. Roman Luňák - bývalý člen kapely Lipo se po letech vrátil k muzice, obklopil se řadou zkušených muzikantů a poslechnout si jejich koncert stojí za to. A příjemná informace na závěr – akce je zdarma!

Končíme pozvánkou do Galerie Úštěk, kde mají zbrusu novou výstavu s názvem Venice Beach, tedy Benátská pláž. Své práce tam prezentuje Berenika Saudková, dcera slavného kreslíře komiksů Káji Saudka. Výstava potrvá do 21. července.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.