Víkend v Ústeckém kraji? Nejen Dětský den, ale i koncerty, sraz trabantů nebo Běh naděje

2. červen 2022

Je libo hudbu nesmrtelných Beatles nebo dáte raději přednost country? Lákají vás spíš akce pro rodiny s dětmi, nebo máte chuť si zasportovat pro dobrou věc? V Ústeckém kraji je všechno možné!

Sobota 4. června

Skupina The Boom Beatles Revival Band and orchestra to rozjede 4. června od 19 hodin na zahradě Českého rozhlasu Sever v Ústí nad Labem. Dočkáte se těch stále živých písniček, notné dávky energie, a protože se účastní i orchestrální složka, uslyšíte i písně, které Beatles sami nikdy nehráli naživo.

The Boom - Pavel Nepivoda

V Lovosicích, v Lesoparku Osmička, vrcholí v sobotu letošní Hašmar Country festival. Hraje a zpívá se od 15 hodin, ve večerním programu vystoupí Michal Tučný Revival z Plzně, Tomáš Linka a Přímá linka a festival uzavře Pavlína Jíšová.

Veselo a živo bude v Duchcově – v 9.45 je sraz na náměstí Republiky a v 10 hodin startuje Průvod kočárků, tříkolek a koloběžek. Zámeckým parkem projdou k muzeu, kde právě otevírají expozici kočárků a dětských vozítek z továrny HICO Duchcov. Děti mají vstup zdarma a navíc dostanou dárek.

Duchcov - vstupní průčelí zámku

V sobotu v 10 hodin startuje v duchcovském zámeckém parku ještě jedna akce – Běh naděje. Trať můžete projít s kočárkem nebo s pejskem a samozřejmě můžete ji taky proběhnout. V doprovodném programu uvidíte střelbu, thajský box i vystoupení dětského sboru Smetánek. Moderuje Lenka Taussigová-Kocmanová a výtěžek půjde na podporu výzkumu rakoviny.

Kočičí dům – útulek Fousek v Krupce pro vás v sobotu a v neděli, v době od 10 do 16 hodin, otvírá dveře. Uvidíte, jak to v útulku funguje, seznámíte se se všemi kočkami a kocoury, čeká vás i malé pohoštění a překvapení pro děti.

4. června se otevře železniční expozice Moldavské dráhy ve stanici Osek město. V Oseku totiž probíhá sraz legendárních Trabantů – od 9 do 14 hodin si do programu můžete přidat i návštěvu železniční expozice, uvidíte modelová kolejiště, nahlédnete do historie železnice a můžete si vybrat z bohaté sbírky suvenýrů, včetně turistické známky číslo 815.

Různorodé železniční vybavení

Na zahradě Domu kultury v Rumburku startuje v sobotu festival Rumkule – Rumburské kulturní léto. V 15 hodin začíná stánkový prodej a v 17 nastoupí hudba – vystoupí tři revivaly – Olympic, Lucie a Nirvana. Součástí programu je akce Restaurant Day, gastronomický festival amatérských kuchařů, pekařů a všech, co mají rádi jídlo.

Na závěr něco opravdu slavnostního – v Libyni u Lubence otevírají novou naučnou stezku od kostela sv. Jiljí s nádhernými vitrážemi z dílny manželů Kantových na rozhlednu Vochlice. Dozvíte se, čím byla inspirována jednotlivá zastavení a od 17 hodin je na programu koncert písničkáře Petra Linharta.

Neděle 5. června

V kinosále Domu kultury v Ústí nad Labem bude v neděli od 16 hodin zpívat dětský sbor Ústecké bambini, včetně těch nejmenších. Podpořit je přijde ale také sbor dospělých – La La Banda.

Symfonický orchestr Českého rozhlasu v Rudolfinu (archivní foto)

Tak trochu rozhlasové to bude i v Oseku – v klášteře v neděli od 16 hodin bude koncertovat Collegium Symfonického orchestru Českého rozhlasu se sólisty – zpěvačkou Stanislavou Jirků a houslisty Vlastimilem Kobrlem a Pavlem Sochůrkem. Je to součást letošního hudebního festivalu Ludwiga van Beethovena a zazní melodie Bachovy, Mozartovy, Vivaldiho a dalších velikánů.

Dolní Zálezly na Ústecku zvou 5. června na 14. hodinu na Divadelní pouť. Je to divadelní festival pro rodiny s dětmi, vystoupí například Long Vehicle Circus, Teatro Piccolino, Hura Kolektiv a další. Pro děti jsou připravené dílničky – například lepení letadýlek, žonglování, výroba klaunů, také malování křídami, pouťové omalovánky a další zábavy.

Dětský den slaví v neděli také v Jiřetíně pod Jedlovou – od 14:30 bude ve sportovním areálu pestrý program – ukázky výcviku psů, zásahy hasičů, diskotéka, soutěže se sladkými odměnami a divadelní představení Václav a slimák.

Červený hrádek u Jirkova

5. června mají Dětský den také v Lounech na Mírovém náměstí – od 10 do 15 hodin se tu vystřídají muzikanti, mažoretky, ukázky fitness, ve 13 hodin do programu vstoupí Bořek Slezáček a Jitka Asterová. Další program probíhá také na Městském koupališti v Lounech.

Pohádkový les s postavami z českých večerníčků si můžete s dětmi užít na zámku Červený Hrádek u Jirkova v neděli od 13 do 17 hodin.

Unikátní akci nabízí Den UNESCO v Měděnci v Krušných Horách. Od 13 do 16 hodin si můžete vyzkoušet práci horníků nebo výrobu keramiky, pro děti jsou připravené soutěže a součástí programu jsou i prohlídky Štoly Panny Marie Pomocné.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.