Vejce v zelenině
Nezapomeňte na zeleninu...
Suroviny: 6 vařených vajec, 0,5 kg mražené zeleniny, 1 cibule, 2 lžíce tuku, trochu hladké mouky, půl litr mléka, sůl, citronová šťáva.
Pracovní postup: Zeleninu udusíme na lžíci tuku s mírným podléváním doměkka. Na druhé části tuku zpěníme nakrájenou cibulku, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme mlékem, dobře rozmícháme a povaříme. Tuto bešamelovou omáčku osolíme, zakapeme citronem a dáme do ní udušenou zeleninu. Rozdělíme na talíře, navrch posadíme vařená oloupaná vejce a posypeme pažitkou nebo petrželkou. Příloha - vařené brambory.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS ÚSTÍ NAD LABEM!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.