Vedení Ústí nad Labem začne s majitelem zdevastovaných lázní dr. Vrbenského na Střekově jednat o jejich koupi

11. březen 2020 09:20

Bývalé lázně Vrbenského na Střekově chce opět koupit město Ústí nad Labem. Firma Power Get je koupila zhruba před třemi lety a odvezla odtud hromady odpadu. Na opravy už ale nemá peníze, protože investuje do sousední sportovní haly.

Obě budovy si prohlédlo 7 zastupitelů – začali právě ve Vrbenského lázních. Primátor Petr Nedvědický z hnutí ANO po prohlídce uvedl, proč má smysl o koupi uvažovat.

„Domnívám se, že z historického hlediska zcela určitě, protože to obohatilo toto město. Je to zajímavá budova, která bývala v době svého vzniku nejmodernějšími lázněmi. Nákup bychom zvládli vlastními prostředky – předpokládám, že ta cena by nebyla nijak významná, ale to využití dál, to je otázka. Jednak veřejné diskuze, jednak úvěrových peněz,“ shnul Nedvědický.

Zastupitelé pověřili náměstka primátora Pavla Tošovského z ODS jednáním o koupi i sousední sportovní haly – s tím spolumajitel firmy Power Get Miloš Podolský původně nepočítal.

„Začal jsem nabízet pouze ty lázně, pak se to rozšířilo i na tu halu. My tady dál opravujeme, zprovoznili jsme několik provozů – například trampolíny, bude tady laser game. Pokud by město mělo smysluplné využití pro tento objekt a mně se to vyplatilo, tak se můžeme domluvit,“ konstatoval Podolský.

Na dnešní schůzce si tak obě strany teprve vyjasní své představy.

Spustit audio

Související