Vedení Ústí nad Labem chce do města nalákat více návštěvníků. Třeba pomocí zvýhodněné sdílené vstupenky

23. červen 2021 09:44

Vedení Ústí nad Labem chce během letních prázdnin přilákat do krajského města víc turistů. Od 1. července do 15. září si tak budou moct lidé přes mobilní aplikaci SEJF koupit za zvýhodněnou cenu sdílenou vstupenku a navštívit s ní několik atrakcí ve městě. Vstupenka bude platit sedm dní od zakoupení.

„Chtěli jsme Ústí nad Labem představit turistům jak atraktivní místo, kde se dá strávit víc než jeden den. Proto jsme připravili produkt, jmenuje se Ticket Pack - Ústí jednoduše,“ okomentoval záměr ústeckého magistrátu náměstek primátora Tomáš Vlach z hnutí ANO.

Město chce díky zvýhodněnému balíčku vstupenek podpořit především cestovní ruch a návštěvnost oblíbených turistických cílů.

Mezi zapojené organizace patří třeba zoologická zahrada, bazén v Brné, zrcadlové bludiště na Větruši, lanovka nebo muzeum. Věříme, že obyvatelé města, ale hlavně návštěvníci, tento produkt využijí,“ doplnil Vlach.

Kvůli koronaviru ubylo ve městě turistů

Kvůli pandemii koronaviru totiž do Ústí nad Labem loni zavítalo méně turistů než v předchozích letech.

„Sledujeme návštěvnost informačního střediska. V době, kdy nebyl covid, se pohybovala kolem 40 tisíc, poslední rok a půl je zkreslený. Proto jsme vytvořili tento projekt, abychom sem přilákali turisty, kteří tady ještě nebyli,“ uvedla vedoucí oddělení cestovního ruchu na ústeckém magistrátu Hana Slavišová.

V úspěšnost sdílené vstupenky věří i ústecký dopravní podnik, který je do pilotního projektu také zapojen. „Doufáme, že tento projekt napomůže tomu, že se v této postcovidové době do města přilákají návštěvníci. Počítáme i s tím, že by nám to mohlo přilákat i návštěvníky na lanovou dráhu nad běžný rámec,“ dodal ředitel dopravního podniku Libor Turek.

Podle něj ročně využije lanovou dráhu na 200 tisíc lidí, loni ale tento počet klesl na 130 tisíc cestujících.

autor: Tereza Fivebrová
Spustit audio