Vedení České pošty jednalo se zástupci Ústeckého a Karlovarského kraje o budoucím fungování Pošty Partner plus

18. květen 2023 15:23

Zástupci České pošty, měst a Ústeckého a Karlovarského kraje jednali o budoucích změnách stávajících poboček nebo o fungování Pošty Partner Plus. V Česku bude zrušených 300 pošt, v Ústeckém kraji se jedná o 27 poboček.

Přesný počet poboček Pošty Partner Plus, které by měly nahradit rušené pobočky České pošty, zatím nikdo ze zástupců České pošty neuvedl. Podle mluvčího České pošty Matyáše Vitíka je ale o tento typ poboček velký zájem i přesto, že veškeré náklady platí sama obec nebo město. Jednání jsou zatím na začátku, žádné konkrétní informace tak nezazněly.

Služby České pošty může nahradit Pošta Partner Plus

Pošta Partner Plus vznikla kvůli požadavkům některých pražských developerů. Podmínky této služby ale teď Česká pošta upravila – aby se snížila finanční náročnost projektu, zaplatí České pošta obci za každou transakci, která se na pobočce uskuteční, šest korun. Vitík odhadoval, že by se takhle obci mohlo vrátit až 20 000 korun.

Tuto možnost zvažují třeba v Děčíně pro pobočku v Bynově nebo v Mostě pro poštu v nemocnici.

Například v Bílině se ruší pobočka na sídlišti Za Chlumem. Místostarostka Marcela Dvořáková z ODS uvedla, že si aktuálně od pošty nechávají zpracovat celkové náklady na provoz takové pobočky a podle výsledku se pak rozhodnou, co dál.

Podle ředitele Miroslava Štěpána se od 1. července změní hlavně personální obsazení některých poboček. Jde konkrétně o posílení míst, kde se dá kvůli zrušeným pobočkám očekávat větší nápor na přepážkách, se změnami v otevírací době Česká pošta nepočítá.

V Ústeckém kraji skončí 27 poboček České pošty

Česká pošta zruší v Ústeckém kraji k 1. červenci celkem 27 poboček. Jako 28. se úplně zruší pobočka na vlakovém nádraží v Teplicích, která je dlouhodobě uzavřená kvůli rekonstrukci budovy. Podle mluvčího České pošty Matyáše Vitíka definitivní uzavření této pobočky nebude mít v dané lokalitě žádný negativní vliv.

Jediná změna, která se podařila domluvit, je v Ústí nad Labem, kde skončí tři pobočky, ovšem místo původně plánované provozovny v Krásném Březně pošta zruší pobočku na Klíši.

Spustit audio

Související