Ve Smržovce začaly dopravní omezení a vlaková výluka, opravují tam železniční přejezd

8. srpen 2022 14:24

S výrazným omezením dopravy musejí od 8. srpna 2022 počítat cestující ve Smržovce na Jablonecku. Začaly tam souběžně výluky v několika směrech. Na několik dní je uzavřená i hlavní silnice ze Smržovky do Jablonce nad Nisou.

Čtěte také

Od 8. srpna nejezdí vlaky z Tanvaldu do Jablonce nad Nisou. Výluka na trati potrvá do středy 10. srpna. Některé vlaky nejedou ani do Desné. Doprava je na celé trase zajištěna náhradními autobusy, které ale nezajíždějí ve Smržovce k nádraží. Cestující musí čekat na autobusové zastávce Smržovka, Lidické náměstí.

Důvodem výluky je oprava železničního přejezdu ve Smržovce. Kvůli tomu je uzavřena i silnice vedoucí z města do Lučan nad Nisou, řidiči musí využít objízdné trasy přes ulici Jana Švermy ve Smržovce.

Pro cestující jsou k dispozici náhradní autobusy. Lidé ale musejí počítat s omezením, pokud jde o přepravu jízdních kol nebo kočárků. „Přeprava kočárků je možná do vyčerpání kapacity náhradní autobusové dopravy. Přeprava jízdních kol není možná,“ upřesnil mluvčí Českých drah Lukáš Kubát. Dodal, že potřebné informace cestující najdou na zastávkách, na webu Českých drah, nebo v aplikaci Můj vlak.

Od čtvrtka 11. srpna budou dělníci pokračovat v údržbě trati vedoucí ze Smržovky do Tanvaldu. Tam výluka potrvá až do neděle 14. srpna. Do Jablonce nad Nisou ze Smržovky už vlaky jezdit budou. Otevře se také přejezd a zruší objízdná trasa. Proto budou od čtvrtka výlukové autobusy zajíždět až ke smržovskému nádraží, kde si cestující můžou přestoupit na vlak směřující do Jablonce nad Nisou.

Omezení se týká i tratě Smržovka - Josefův Důl. Výluka tam od 8. srpna do pátku 12. srpna potrvá vždy od 7.00 do 17.30. Mezi pondělkem a středou, kdy se opravuje zmiňovaný přejezd, budou muset cestující využít pro přepravu do Jablonce nebo Tanvaldu zastávku Smržovka, Lidické náměstí, protože k nádraží nebude zajíždět výlukový autobus.

autoři: Šárka Möllerová , reČRoL
Spustit audio

Související