Vařím na chalupě, tam je moje výrobna, říká paní Michaela. Její jahodo-bezový džem je výrobkem roku
Po patnácti letech strávených v kanceláři se rozhodla pro velkou změnu. Původní koníček, kterým bylo vaření marmelád se stalo pro samoživitelku Michaelu Bílkovou hlavní pracovní náplní. Její marmelády z mišpule, moruší, šípků, z klasického letního ovoce se dočkaly i titulu Českolipský výrobek roku. Co všechno se dá zpracovat, kolik marmelád ročně opustí její chalupu a jak vypadaly její začátky?
Související
-
Z jistoty kanceláře k marmeládám: Když vystudovaná inženýrka zemědělství „zběhne“ ke svému koníčku
Příběh Michaely Bílkové, samoživitelky malého Matěje, která se naplno pustila do svého koníčku – vaření marmelád, v České Lípě natáčel redaktor Jaroslav Hoření.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.