Vaření je pro většinu žen téměř denní činností a Iva Hüttnerová má jednu neobvyklou radu

Rady a tipy našich babiček jsou k nezaplacení. I dnes budou o vaření.

Bramborové knedlíky se nerozvaří, když je před vložením do vody obalíte v Solamylu. Pevné na povrchu zůstanou, i když přidáte do vody dvě lžíce octa. Smažený květák bude křupavý, když místo strouhanky použijete dětskou krupici. A játrové knedlíčky se nerozvaří, když je před vařením necháte půl hodiny v mrazáku.

Přiznám se, že i mě samotnou některé rady překvapují. Například ta, že při vaření omáčky máme do hrnce vložit skleněnou kuličku. Prý se varem pohybuje po dně a zabrání tak připálení. Až to zkusíte, dejte nám vědět, jestli to funguje.

autor: Iva Hüttnerová
Spustit audio