Vaječní utopenci
Pro ty, kteří už se na vejce dnes nemohou ani podívat...
Suroviny: 6 vařených vajec, čtvrt litru vody a osminu litru octa, celý pepř, pár kuliček jalovce, 1 bobkový list, 2-3 nová koření, 1 stroužek česneku, cibule, sůl a případně 2 papriky. Dáme-li 1 červenou a 1 zelenou, vypadá to lépe.
Pracovní postup: Svaříme vodu s octem, solí a kořením, papriky nakrájíme na proužky a necháme ji jen v nálevu přejít varem. Vejce oloupeme a naskládáme do sklenice střídavě s proužky papriky, kroužky cibule a plátky česneku. Nakonec zalijeme nálevem i s kořením a necháme v lednici pár dnů proležet.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS ÚSTÍ NAD LABEM!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.