V Žatci spustili rezervaci pro kluziště před radnicí. Bruslaři se vystřídají po půl hodině

14. leden 2021 13:53

Mobilní kluziště v Žatci, kde se bruslí už 6. sezonu, je po krátké pauze zase v provozu. Město pro bruslaře zavedlo rezervační systém, ve kterém se předem objednají na webu města.

„Mohou sem najednou jen dva lidé. Pokud jde o rodinu, tak čtyři. Zájem je velký. Než byla ta rezervace, tak to ti lidé nedodržovali, bylo jich tu moc a já nevěděl, co mám dělat. Teď už to vím,“ říká Ludovít Polák, zaměstnanec technických služeb města, který na provoz kluziště dohlíží od 7:30 do 15:00. Pak ho střídají třeba zaměstnanci žateckého divadla, které musí být stále zavřené, nebo dobrovolníci z městského úřadu.

Před žateckou radnicí se opět bruslí

Jednou z nich je tajemnice úřadu Helena Šmeráková: „Lidé chodili hromadně, nedodržovali to. Proto se to muselo zkorigovat – proto to i bylo nějakou tu dobu uzavřené,“ vysvětluje.

Město proto přišlo s rezervačním kalendářem na svém webu, kde si bruslaři objednají svoji půlhodinku.

„Po celý den jsou rezervace po půl hodinách. Snažíme se to udělat tak, aby se tam ti lidé opravdu prostřídali. Vyhlásili jsme to v úterý a během dvou hodin to bylo plné. Proto lidem, kteří si třeba zarezervovali více termínů, voláme a snažíme se s nimi domluvit, aby dali prostor i dalším,“ popisuje Šmeráková.

„Lidé to kvitují. Jsou rádi, že jsme ten led zachovali, že jsme to nerozpustili,“ komentuje situaci místostarosta za hnutí ANO Radim Laibl. Sám také rád bruslí a kluziště před radnicí také využívá.

Spustit audio

Související