V Ústí nad Labem havarovala cisterna, vytekl z ní kafilérní tuk

25. červen 2011

V Ústí nad Labem je stále neprůjezdná křižovatka Na Předmostí, kterou od sobotního rána blokuje nehoda cisterny, která převážela kafilerní tuk. Z převrácené cisterny, která vezla 20 tun tuku, vytekla jeho větší část. Původně měla být křižovatka průjezdná před 16. hodinou, kvůli úklidu mastné silnice se ale termín posunul až na pondělní ráno.

Dopravní nehoda cisterny komplikuje dopravu v Ústí nad Labem. Z převráceného nákladního auta vytekl v Hrnčířské ulici živočišný tuk a silnice je kluzká. Policie kvůli tomu musela uzavřít křižovatku ulic Důlce, Přístavní a Hrnčířská. Z převrácené cisterny, která vezla 20 tun tuku, vytekla jeho větší část. Menší množství se dostalo i do Labe. Vážná ekologická havárie ale podle hasičů nehrozí. Lidé ale musí počítat s nepříjemným zápachem.

Ze směru od Děčína doporučujeme místo nehody objet přes Krásné Březno a Severní Terasu. Ve směru od Lovosic využijte křižovatku Pod Větruší a pokračujte po Žižkově ulici. V pondělí ráno se oblasti kolem křižovatky Na Předmostí raději úplně vyhněte.

Další informace se cestující dozví na internetové adrese www.dpmul.cz nebo na infolince 800 100 613. Vzhledem k tomu, že linky MHD jezdí po objízných trasách, musí cestující počítat s možným zpožděním. Policie očekává znovu otevření křižovatky nejdříve v pondělí ráno. Jestliže pojedete autem, tak se oblasti kolem křižovatky Na Předmostí v pondělí ráno raději úplně vyhněte.

autor: bach
Spustit audio