V Ústí nad Labem finišuje natáčení druhé řady kriminální série Rapl

20. září 2018 15:00

Česká televize v Ústí nad Labem dotáčí druhou řadu detektivního seriálu Rapl. Hynek Čermák v roli majora Kuneše a jeho seriáloví kolegové ve čtvrtek v ústeckém přístavišti vyprávěli o tom, jaké bylo natáčení nejen v Ústí, ale i na dalších místech severních Čech. Na tvorbě kriminální série spolupracovali tvůrci s Filmovou kanceláří Ústeckého kraje.

„Jsou tady hrozně nadšení komparzisti, který jsou připravení, mají výdrž a jsou ochotni s námi tady tret těch 15 hodin v těch vedrech nebo v těch extrémních zimách,“ pochvaloval si spolupráci s místními herec Hynek Čermák

„Já jsem kdysi říkal, že kdybych se mohl chovat, jak chci, tak se budu chovat jako Kuneš,“ řekl o své postavě Hynek Čermák. „To je samozřejmě velká nadsázka. Kuneš je mi sympatický, já nejsem jako on, ale ty tóny tam jistě jsou. Nejradši bych seděl doma a bručel jako on, to by bylo ideální,“ dodal s úsměvem.

„Ústí nad Labem jsme si vybrali proto, že ta druhá řada je protkaná motivem řeky a ta řeka s sebou nese zločin,“ odpovděl na otázku, proč se natáčelo právě v Ústí nad Labem, režisér Jan Pachl.

„Ústí nad Labem je taková křižovatka české lodní dopravy. Navíc je to velmi zajímavé město, kde se tluče architektura několika dob od německé až po tu komunistickou prasárnu, jsou tady továrny, takže ideální prostředí,“ doplnil Jan Pachl.

V seriálu si vedle Hynka čermáka zahráli i další známí herci např. Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Lukáš Příkazský a další. Nové díly by se měly na obrazovkách České televize objevit v lednu příštího roku.

autoři: Tomáš Kopecký , Redakce ČRo Sever
Spustit audio