V ústeckých Doběticích zřejmě vyrostou desítky nových rodinných domů – město se dohodlo s investorem na spolupráci

29. listopad 2021 09:27

Na Sluneční stráni v Doběticích v Ústí nad Labem mohou časem stát desítky rodinných domů. Investor – společnost Mobilní haly – mluví o zhruba 60 stavbách. Město a obvod Severní Terasa uzavřely s firmou memorandum o spolupráci.

Vedení města se líbí, jak firma zrekonstruovala dům vedle krajského úřadu. Sídlí v něm Inovační centrum kraje a jsou tam i byty. Majitelé jsou Ústečané.

„Když něco dělám, tak mi záleží na tom, aby to dobře vypadalo, protože se s těmi lidmi budu potkávat,“ řekl jeden ze dvou spolumajitelů Michal Eisner. Vysvětlil také, proč chtěl s městem uzavřít memorandum o spolupráci.

„Chtěli jsme ukázat, že ta podpora není jen nějaký výmysl investora, ale že i město má zájem na tom, aby mohly vzniknout i takové možnosti bydlení pro vrstvu lidí, kteří jsou možná bohatší, ale kteří pak zajišťují nějaký styl života v té oblasti,“ uvedl Eisner.

Investor má v plánu vytvořit architektonický celek, ne typické satelitní městěčko

Náměstek primátora Michal Ševcovic za hnutí PRO Zdraví a Sport uvedl příklad toho, k čemu se investor v memorandu zavázal: „Zrekonstruuje přístupovou Šrámkovu ulici v délce zhruba 700 metrů, aby ji rozšířil – bude tam větší dopravní obslužnost. Je tam i ten objekt, kde sídlí Ovečka. K té ulici i k tomu objektu se hlásí, že by zainvestoval i tuto část.“

Firma Mobilní haly chce oproti předchozímu majiteli pozemků domy i stavět.

„Chtěli bychom, aby ta lokace vypadala ne jako zbylé satelitní města v Ústí nad Labem. Chtěli bychom, aby to zůstalo jako celek, který bude i nějak architektonicky vypadat,“ shrnul Michal Eisner.

Už dřív se místním nelíbilo zastavění Sluneční stráně, i když je k výstavbě určená. „Z hlediska územního plánu tam tomu nic nebrání,“ doplnil primátor Petr Nedvědický z hnutí ANO

„Kreslit budeme minimálně dva, tři, čtyři roky. Můj odhad je, že tak za tři roky se začnou dělat sítě – povrchové věci, podpovrchové věci jako je voda, kanalizace, energie,“ přiblížil Michal Eisner časový odhad výstavby.

Spustit audio

Související