V Ústeckém kraji začíná ZUŠ Open. Představí se na něm stovky mladých hudebníků, divadelníků i výtvarníků

22. květen 2023 11:03

V Ústeckém kraji začíná 22. května tradiční festival ZUŠ Open. Letos se koná 7. ročník této přehlídky základních uměleckých škol. Se svým programem se představí mladí umělci ze 440 škol po celém Česku. Chybět nebudou ani školy z Ústeckého kraje.

Program ZUŠ Open začíná v Ústeckém kraji od 10 hodin výstavou výtvarných děl na Hradě v Litoměřicích. Další umělecká díla představí žáci Jany Veselé a Jana Choury v kině Máj.

Ve 13 hodin začíná výstava žáků ze základní umělecké školy v České Kamenici. Akce s názvem Českokamenicko očima výtvarníka se koná ve vestibulu tamní knihovny.

Vedle výtvarného oboru se pak v úterý v Litvínově koná také taneční krajská přehlídka. První vystoupení mladých tanečníků začíná v 9 hodin ve velkém sále Litvínovské Citadely. Program tam končí v 19 hodin.

Ten samý den je pro diváky v Litoměřicích od 18 hodin na Máchových schodech připravené také představení s názvem Divadelní klíčení.

Až do 7. června nabídne ZUŠ Open celou řadu nejrůznějších vystoupení

V rámci ZUŠ Open se během 16 dnů koná 40 nejrůznějších vystoupení. Vybere si opravdu každý, a to napříč celým krajem.

Na 23. května mají například své vystoupení naplánováno základní umělecké školy v Ústí nad Labem. Od 15:00 d 18:30 se představí v ústeckých Městských sadech.

Zajímavá bude třeba i kompletní přehlídka všech uměleckých oborů Základní umělecké školy v Roudnici nad Labem. Jednotlivá hudební, divadelní nebo taneční vystoupení lidé uvidí na několika pódiích rozmístěných po městě, budou tam i výtvarné dílny. Zazní například akordeonový soubor nebo saxofonové trio.

Neméně zajímavé bude pravděpodobně i ústřední kolo divadelních souborů z celé republiky. Soubory, které postoupily z krajských kol, přijedou do Mostu ukázat své literárně-dramatické dovednosti v Základní umělecké škole Floriana Leopolda Gassmanna a Divadle rozmanitostí. Pro žáky tam navíc organizátoři připravili také divadelní semináře.

Festival ZUŠ Open v Ústeckém kraji zakončí 7. června vystoupení žáků z umělecké školy ve Štětí.

Spustit audio

Související