V Turnově pokračují opravy Nádražní ulice. Práce zřejmě potrvají až do podzimu

Nádražní ulice v Turnově prochází rozsáhlou rekonstrukcí. Nejsložitější je místo pod viaduktem, kde dělníci kromě povrchu silnice pokládají i nové vedení plynu a kanalizace.

Viadukt v Turnově spojuje Nádražní ulici s ulicí Přepeřskou a na přeložení sítí se podle starosty Tomáše Hockeho bude pracovat zřejmě až do listopadu. „Všichni se snaží, aby ty sítě byly hotovy nejpozději do konce listopadu. Samozřejmě, že když se to podaří o trochu dřív, budeme rádi, poněvadž máme všichni strach z toho, že napadne sníh a začne být zle,“ upřesňuje starosta Tomáš Hocke zvolený za Nezávislý blok.

Na renovaci vedení pod viaduktem jsou navázané další práce

Místo pod viaduktem je kritické zejména proto, že se tam setkávají různé druhy sítí a zároveň tam teče Odolenovický potok. Průjezd se zde také prohlubuje, což v budoucnu umožní projíždění kamionů, které se tak rychleji dostanou na hlavní tahy.

Během opravy je místo neprůchozí a neprůjezdné. Objízdné trasy pro auta vedou přes Přepeře.

Po dokončení prací na novém vedení plynu a kanalizace pod viaduktem bude pokračovat rekonstrukce komunikace II/610, kterou by měla projít silnice z Turnova až na hranici se Středočeským krajem. Náklady na celou rekonstrukci by měly dosáhnout 205 milionů korun. Na financování se podílí Liberecký kraj i okolní obce.

Spustit audio

Související