V Teplicích začíná roky odkládaná oprava vlakového nádraží

12. srpen 2022 15:12

Začíná oprava historické budovy vlakového nádraží v Teplicích. Stavební firma, kterou vybrala Správa železnic, už převzala staveniště a začíná s přípravou rekonstrukce za 236 milionů korun.

Firma Chládek & Tintěra z Litoměřic převzala 9. srpna staveniště. Postupně teď přebírá jednotlivé objekty a začíná s přípravou na samotné práce – například rozmisťováním ochranného oplocení.

Vlastní práce by podle stavbyvedoucího Petra Suchého měly začít zhruba do 10 dnů. Jako první přijde na řadu výměna prken a krovů na střeše, stavba lešení a práce na fasádě. Plánovaná je také výměna všech oken a dveří nebo oprava prvního nástupištěm, které bude nově bezbariérové.

První etapa by měla být hotová do konce roku 2023. Podle Správy železnic jsou poté v plánu například kompletní oprava interiéru výpravní budovy, vybudování nových parkovacích ploch nebo úprava trafostanice s fotovoltaickou elektrárnou na střeše.

Podle původních odhadů by měla kompletní oprava teplického nádraží vyjít na více než 950 milionů korun. V návaznosti na opravu nádraží pak město Teplice připravuje studii pro budoucí podobu prostor před a za nádražím.

Spustit audio

Související