V soutěskách v Hřensku se bude jezdit už o Velikonocích

13. leden 2015

V soutěskách řeky Kamenice vrcholí přípravy na novou turistickou sezonu. Minulý rok ji předčasně ukončily srpnové povodně. Velká voda tehdy odnesla výletní pramice, zničila kiosek s občerstvením a zdevastovala přístupové cesty.

Soutěsky se pro návštěvníky otevřou o Velikonocích. První výletníci se na pramicích v jedné z nejkrásnějších a turisticky nejatraktivnějších lokalit Českého Švýcarska svezou na Velký pátek 22. dubna.

Soutěsky řeky Kamenice má ve správě obec Hřensko, která většinu prací zadala stavebním firmám. Hotová je stavba dolního jezu na Edmundově soutěsce, zbývá dokončit opravy přístupových galerií a cest mezi oběma soutěskami. Úkolem pro zaměstnance obce se stala pouze obnova vodopádu v Edmundově soutěsce. Práce v soutěskách budou stát zhruba osm milionů korun.

Velká voda loni v létě smetla v soutěskách taky záchodky a stánek s občerstvením pod bývalou výletní restaurací. Ty se zatím obnovit nepovedlo. Obec proto nechá do soutěsek umístit alespoň chemická WC a zajistit chce i provizorní občerstvení.

Výletní lodičky zatím nebudou jezdit v Divoké soutěsce. K zahájení provozu by tam mělo dojít až v průběhu léta.


Zvětšit mapu
autor: Josef Suk
Spustit audio