V Podbořanech začaly práce na stavbě nové sportovní haly

6. srpen 2019 15:01

Novou multifunkční sportovní halu začali stavět dělníci v Podbořanech na Lounsku. Nové sportoviště má radnice v plánu skoro 20 let, jen příprava stavby zabrala několik roků. Obyvatelům města a okolí by nová hala měla sloužit od prosince příštího roku.

„Teď probíhají geodetické práce, výkopové práce a staví se základové konstrukce. Vyroste tam multifunkční hala s tribunou pro diváky. Bude to pěkný,“ myslí si stavbyvedoucí Pavel Moravszki.

Nová hala bude sloužit nejen sportovcům, ale také tanečníkům, nebo pro pořádání koncertů a dalších kulturních akcí. Jde o první podobnou stavbu v Podbořanech a jejich okolí.

V Podbořanech začaly práce na stavbě nové sportovní haly

Význam haly shrnul starosta Podbořan Radek Reindl z ODS: „Z těch hlavních investičních akcí máme v současné době tu hlavní část hotovou a můžeme si konečně dovolit investovat do dalších věcí, a sportovní hala je jednou z nich. Pracujeme na ní 18 let, z toho posledních 6 let na ni sháníme peníze. Bohužel dotační politika státu nám nebyla vůbec nakloněna, takže ji stavíme zcela z vlastních zdrojů.“

Nová sportovní hala by měla být hotová na konci příštího roku. Město Podbořany za ni zaplatí kolem 50 milionů korun.

autor: Libor Želinský
Spustit audio

Související