V Meziboří spustili mobilní rozhlas. Zlepší komunikaci obyvatel a radnice

23. červenec 2019

V Meziboří na Mostecku se mohou lidé registrovat do nového informačního systému města, do tzv. „mobilního rozhlasu“, tedy aplikaci do mobilních telefonů.

„Rozhodli jsme se pro tuto aplikaci, abychom lépe komunikovali s občany – aby se také mohli zapojit a říct nám své problémy a podělit se o nápady,“ vysvětluje tajemnice radnice Kateřina Lipertová důvod, proč si Meziboří mobilní aplikaci s názvem Mobilní rozhlas pořídilo. Výhoda je podle ní v tom, že jde o velmi rychlý způsob komunikace.

Do teď Meziboří využívalo tzv. „sms info kanál“, prostřednictvím kterého informovalo obyvatele města. Ten si radnice ponechá i nadále.

Lidé v Meziboří teď mohou posílat své podněty přímo na radnici

Nová služba Mobilní rozhlas má tu výhodu, že jejím prostřednictvím mohou lidé komunikovat s úřadem, například posílat různé podněty.

„Podněty obyvatel přebíráme online. Lidé mohou posílat obrázky problémů, které ve městě najdou,“ vysvětluje úředník mezibořské radnice Martin Hampl.

Na zastávce autobusu v Meziboří čeká Karel Šoltys. Jako obyvatel města novou službu vítá, tomu, že by ale úředníci dokázali rychle reagovat na podněty obyvatel, sám moc nevěří.

Paní Lenka už využívá stávající služby „sms info kanál“, mobilní aplikaci si do telefonu chce nainstalovat: „Asi nejlepší pro mě je, že posílají zprávy, takže jsem informovaná o tom, co se ve městě děje a nemusím to hledat. Nějakým způsobem zpětně komunikovat? Proč ne…“

Službu Mobilní rozhlas připravují také v nedalekém Mostě nebo Jirkově na Chomutovsku.

autor: Jan Beneš
Spustit audio

Související