V Liberci se v pondělí ráno změnily jízdní řády

14. listopad 2011

Nové jízdní řády pro městskou hromadnou dopravu platí od pondělního rána v Liberci. Na velké zmatky to ale rozhodně nevypadá. Dopravní podnik totiž cestující na změny, které platí od pondělního rána, poměrně dlouhou dobu upozorňoval.

Informace o tom, že se mění řády, si mohli lidé přečíst na zastávkách a na terminálu hromadné dopravy během minulého týdne zaznívalo v rozhlasu upozornění, aby se lidé na nové odjezdy autobusů připravili.

Ke změnám dochází na linkách, které jezdí na trase z Pavlovic a Ruprechtic do centra města a zpět. Prodlužuje se interval mezi spoji - a to o dvě minuty. Asi největší změna je na lince 17, která jezdila ve všední dny odpoledne každou půl hodinu, teď už bude jezdit jen jednou za hodinu.

Tato opatření dělá dopravní podnik z ekonomických důvodů - jsou to úsporná opatření. Změny jsou ale také v pozitivním slova smyslu. Například na lince č. 57 byly například přidány čtyři nové spoje. Na základě proseb a podnětů od cestujících byla na linkách č. 22, 25 a 35 přidána zastávka MHD Textilana. A na tramvajové lince č. 3 bude přidán spoj v pracovní dny z Dolního Hanychova do Horního Hanychova.

autor: sas
Spustit audio

Více z pořadu