V Krušných horách se konal další Květnovský hudební festival za účasti českých i německých muzikantů

2. září 2022

Poslední srpnový víkend se v kostele Archanděla Michaela v Blatně a poutním kostele navštívení Panny Marie v Květnově v malebné krušnohorské krajině konaly Květnovské hudební slavnosti.

Na programu byla díla Georga Friedricha Händela, Georga Friedricha Telemanna, Johanna Sebastiana Bacha, Jana Dismase Zelenky a dalších barokních skladatelů.

Mezi účinkujícími byl Kesselberg Ensemble, cembalistka a fortepianistka Alena Hönigová, která festival umělecky řídí, nebo Batzdorferská dvorní kapela z Německa. K mikrofonu Sousedů jsme pozvali jednoho z jejích členů Stephana Ratha. Povídali jsme si také s varhanářem Karlem Wegscheiderem.

Pozveme posluchače také na několik zajímavých akcí. Je mezi nimi posvěcení nových zvonů v kostele ve Skocích u Žlutic. Tedy na místě, který je symbolem česko-německého smíření. Akce se koná v neděli 11. září.

Připomínáme také další ročník česko-německého workshopu Zapomenutá místa, který organizuje Lužický horský spolek a sociální centrum Hillersche Villa v Žitavě. Bude se konat od čtvrtka 13. října do neděle 16. října v Polevsku a jeho podtitul tentokrát zní Živoucí příběhy. Přihlásit se můžete na webu horskyspolek.eu.

autoři: Veronika Kindlová , Richard Šulko
Spustit audio