V kempech na Lounsku jsou i v polovině prázdnin volná místa. Podle provozovatelů návštěvníky odradila platná protiepidemická nařízení

2. srpen 2021 14:14

V kempech na Lounsku jsou zatím volná místa, návštěvníci se do nich vracejí postupně. Podle provozovatelů návštěvníky odradila platná protiepidemická nařízení. A třeba skupiny sportovců čekaly na možnost uspořádat společné soustředění. Zatím jezdí spíš jednotlivci, zejména cyklisti. 

Jako třeba do chatiček na fotbalovém hřišti v Krásném Dvoře. Nový kemp u podbořanského koupaliště zase návštěvníky teprve nabírá.

„Protože já sám jezdím po kempech, tak vidím, co v těch kempech chybí. Bohužel naprostá většina kempů v České republice zůstala někde v 70. letech,“ říká starosta Podbořan Radek Reindl. Kemp na nevyužité ploše u koupaliště, na které se v zimě konají proslulé dobové bitvy, plánoval několik let.

Letošní sezona je zkušební, nultá, takže město coby provozovatel zjišťuje, co je třeba vylepšit. Začátkem sezony tam zavítali jednotlivci, teď v novém podbořanském kempu parkují dvě desítky obytných vozů a přijíždějí další.

Kemp v blízkém Krásném Dvoře patří tělovýchovné jednotě, které předsedá Jindřich Zedník: „Tyhlety chatky měly být původně postavené na koupališti, ale obyvatelé, kteří tam v té obě postavili domky, tak měli námitky, a ty chatky už byly tady složené.“

A tak chatky už zůstaly ve sportovním areálu, mezi fotbalovými hřišti. Místo tu najdou i stany a vejde se i karavan.

„Teď po tom covidu je to trošku problematické, i když lidi se chtěli utrhnout, najednou všude chtěli jezdit, ale oni zapomínali, že musí mít taky nějaké potvrzení. Jsme ve spojení s hygienickou stanicí. Teď se to vlastně stává útočištěm cyklistů nebo přijede auto, ubytuje se na víkend. Je to příjemné, ale pro nás ztrátové,“ doplňuje Jindřich Zedník.

Chyběly totiž pobyty sportovních oddílů a jejich letní soustředění. Během srpna by sportovci zase měli dorazit.

Spustit audio