V Jirkově chystají rozsáhlou rekonstrukci školního hřiště. Následně ho otevřou i pro veřejnost

22. květen 2018

V Jirkově na Chomutovsku chystají rekonstrukci školního hřiště u základní školy Nerudova. Stávající travnatá plocha se dvěma fotbalovými brankami se změní v moderní multifunkční hřiště s umělými povrchy.

Stávající hřiště je v podstatě travnatá plocha, na které jen tu a tam staré obrubníky vytyčují původní běžecký ovál. V rohu je doskočiště z písku, dráha k němu ale se ztrácí pod vzrostlou travou.

„Bude tu víceúčelové hřiště na malou kopanou, na basket, na volejbal, na tenis. Bude tady dráha na 60 metrů, doskočiště pro skok daleký a 200metrový ovál,“ popisuje plánované změny ředitel školy Petr Jiráček.

Současná podoba hřišt+ě v Jirkově

Za nové moderní sportoviště zaplatí Jirkov zhruba osm milionů korun a žáci jej poprvé vyzkouší letos v září.

Sportovat na novém hřišti ale nebudou moci jen žáci školy, říká místostarostka Jirkova z ODS, Dana Jurštaková: „Hřiště bude k dispozici sportovním organizacím, mohli by sem samozřejmě chodit i žáci této školy, dohled ale bude muset kvůli umělým povrchům hřišť zajišťovat školník. Určitě plánujeme, že Jirkov bude moci toto hřiště používat.“

Jirkov loni poprvé zkusil pro veřejnost otevřít i zahradu jedné z mateřských škol. Město tím chtělo nabídnout další místo, kam mohou chodit například rodiče s malými dětmi. Nápad se setkal s úspěchem a letos proto Jirkov zpřístupní veřejnosti další zahradu u mateřské školy.

Zahrada mateřské školky ve Školní ulici se pro rodiče otevře v pátek 25. května.

autor: Jan Beneš
Spustit audio

Související